Välkommen sommaren

Vädret är så himla, himla bra just nu! Sol, blå himmel och jätteskönt ute. Både igår och idag har jag och fina stekt på stranden efter skolan och bara mått gott. Kan knappt fatta att vi får sommarlov om bara några dagar, helt sjukt!
 
Nu ska jag börja göra mig i ordning för att ta mig till gymmet för zumba med Malin!
 

Ledig måndag

Igår hade jag världens sämsta dag även fast det var toppenväder ute (solen gör mig alltid glad), men idag är en så mycket bättre dag. Ledig en måndag, hur skönt som helst. Jag har hunnit med ett musik-rep, lunch med mamma på stan, bodypump, sommarjobbsintervju och solning i finvädret.
 
Snart ska jag ta cykeln och möta upp ett gäng vänner för middag på gültza, blir nog supermysigt!
 

Älskade lördagskväll

Igårkväll var en så himla rolig kväll! Efter att ha sprungit en mil under dagen var benen ömma och trötta men jag, Linn, Jennie och Hanna bestämde oss ändå för att cykla en mil till ica för att köpa yollibox. Vi parkerade våra cyklar på det enda rätta sättet.
 
 
Inne på ica så skulle vi leta efter våra namn på colaflaskor och så smidiga som vi är så välter vi ner ställningen med flaskor.. vi vred oss av skratt!!
 
 
Sedan cyklade vi en mil till och satte oss ner i norra hamn och åt våra yollibox, pratade och bara njöt av sommarkvällen, att vi sprungit milen och att det snart är sommarlov!
 


Milen avklarad!

Idag sprang jag och många andra från gymnasiet milen! Det var otroligt jobbigt, men nu efter känns det så skönt. Mitt mål var att springa under 55 minuter och jag sprang på 52:18 så jag är riktigt nöjd! Det här var mitt första lopp och jag ser så fram emot att springa fler i framtiden.
 
Jag sitter just nu med hårinpackning i håret, så jäkla skönt att duscha! Senare ikväll ska jag och mina fina tjejer fira att vi klarat milen, vi är så jäkla bra!!
 

Taggar för milen

Imorgon springer jag och resten av gymnasiet en mil i stadsmaran och jag är så taggad, nervös och spänd. Allt på en och samma gång! Jag har aldrig sprungit ett seriöst lopp förut men vet att jag kan springa en mil på en hyfsad tid så det känns rätt skönt att veta det.

Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg och fräsch inför imorn! Nattinatti.


Solig onsdag

Idag har det varit soligt och fint ute så efter skolan tog jag och Jennie oss till en strand och solade. Så himla härligt! Sen var det snabbt hem, middag och iväg till gymmet med Linn. Vi betade av bodypump, spinning och en promenad hem. Jag är så slut i hela kroppen! Nu är det aktiv vila som gäller till på lördag då det är dags stadsmaran och springa en mil.

Nu ligger jag och ser på biggest loser och ska alldeles snart sova. Ska bli så skönt!

 


Tisdag

Idag har jag gjort bort mattenationella och det är så himla skönt. Nu känns det verkligen som att sommarlovet är nära. Efter skolan satte jag mig ute på balkongen och solade ett tag och for sedan ut på en löptur i solen. Svettades ungefär ihjäl men så himla skönt. Sommar + träning = perfekt kombo!
 
I brist på bilder får en gammal på arkivet duga!

Tips: Runtastic!

Jag fick en kommentar med en fråga vilken running app jag har och då tänkte jag att jag lika gärna kunde göra ett inlägg om det. Jag använder mig av runtastic! Jag har gratisversionen och tycker att den fungerar superbra. Den har ganska många olika funktioner, till exempel att man kan välja vilken aktivitet man ska utföra och det finns till och med aktiviteter som skärmflygning och kajakpaddling haha så finns en hel del att välja mellan och självklart de vanligare som löpning, cykling och promenad.
 
Sedan kan man även spara sina pass och berätta vilket humör man hade under passet, vilken underlag det var och hur vädret var ute. Förut använde jag mig av runkeeper men den levde sitt egna lilla liv då den visade att jag hunnit tre mil på en promenad på trettio minuter haha! Men runtastic är ett hett tips och det finns både en gratisversion och en som kostar en liten slant.
 

7,8 km

Jag avslutade denna dag med ett löppass på 7,8 km i kvällssolen och det var så skönt. Jag minns för nåt år sedan då jag blev less efter nån km och hade ingen ork alls och nu kan jag springa mycket längre och faktiskt njuta av det. Det är sjukt vilka framsteg man kan göra bara man vill!

Nä nu håller jag på att somna skrivandes. Skola imorn så dags att sova! Godnatt.


May. 19, 2013

Jag dör så fint och härligt väder det är ute! Inte ett moln på himmel, nästan vindstilla och varmt. Ligger just nu ute på balkongen och solar. Jag måste dock gå in snart och göra bort lite plugg.. Men det är bara lite mer än två veckor kvar i skolan nu, sen väntar ett så efterlängtat sommarlov.

Igårkväll så var vi ett gäng hos mig som åt middag ute i solen, överraskande Axel som fyllt år, hängde i hamnen och såg Eurovision Song Contest. Olivia sov över här och vi har ätit lyxfrulle på balkongen och legat och solat i några timmar!


Välkommen sommar

Eftermiddagen spenderade jag ett bra tag i solen med Olivia, Erik och Andreas. Så sjukt varmt! Att sommaren kommit till Luleå är helt magiskt, hoppas den stannar ett bra tag.

Ikväll har jag myst i norra hamn med Felicia och Malin. Så fin sommarkväll! Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner under täcket. Nattinatti!


Fredaaag

Idag startade jag dagen med ett spinningpass kl 7! Så svettigt och härligt. Sedan gick jag hem, duschade och gjorde en stor och god frukost som jag åt ute på balkongen. Superfint väder ute idag! Jag slutar alldeles strax och ska då spendera eftermiddagen ute i solen.


Mallorca 10 augusti

Jag och min syster har precis bokat en resa till Spanien, Mallorca närmare bestämt! 10 augusti far vi och det ska bli så roligt!! En vecka med värme, sol, bad och massa god mat. Jag ser så fram emot det här.
 
En sak jag älskar med att vara utomlands på ett ställe med nästan garanterat blå himmel och sol varje dag är att man inte behöver titta ut om det är regn eller sol. Eller kolla på termometern hur många grader det är ute. Inte behöva oroa sig över vädret över huvudtaget som man dessvärre måste göra här i Sverige. Sommaren i Sverige kan aboslut vara superfin, men det är ju tyvärr inte garanterat solsken varje dag. Den säkerheten ser jag så fram emot. Att åka med Jenny ser jag också självklart fram emot också, så kul!!
 
Här är några bilder på hotellet vi ska bo på - Hotel Pollensa Park, ser supermysigt ut!

Workout music

Skoldagen har bestått av två nationella prov i engelska och idrott! Annars har jag tränat och bara mått allmänt bra. Imorgon har vi sovmorgon till 11.20 vilket är helt underbart. Endast två dagar kvar av denna vecka och sedan är det helg. Tiden går så himla, himla fort.
 
Förresten så tänkte jag dela med mig av min träningsspellista! Jag använder mig mest av den då jag springer eftersom halva grejen med att springa är att bli peppad och njuta av musik medan, iallafall för mig. Jag har för det mesta house/upptempo låtar på min lista och uppdaterar den då och då med både lite äldre och nyare låtar. Peppande och grym musik helt enkelt. Klicka HÄR för att komma till listan!

Spinning och gott mellanmål

Tillbaka till skolan efter att ha varit ledig en vecka var inte så jobbigt som väntat, men nu känns det verkligen att det är dags för sommarlov. Imorn är det precis tre veckor kvar!
 
Ikväll har jag svettats i spinningsalen och som mellanmål efter träningen så experimenterade jag lite i köket med inspiration från olika recept jag sett på senaste tiden. Här nedan ser ni mitt resultat! Det blev faktiskt rätt gott och enkelt var det också.
 
Recept för en person:
1 banan
½-1 msk kakao
lite honung
lite vaniljpulver (gick på känn på både vaniljpulvret och honungen, man kan ändra mängden beroende på hur mycket/vilken smak man vill ha)
en skvätt mjölk
 
Mixa ihop allt och sätt in i mikron ca 30 sekunder på full värme eller längre tid med svagare värme. Toppa allt med till exempel hallon som jag gjorde, men jordnötssmör eller andra bär går ju också. Endast fantasin sätter gränsen!

Hemma

Just nu ligger jag hemma i min säng efter nästan en vecka på vift. Tre ställen har jag besökt - Stockholm, Uppsala och Sigtuna och alla är så fina och jag blir bara mer och mer sugen på att flytta ner. Jag kom hem idag strax innan fyra till ett aning kallare väder och ångesten bara kryper i mig hehe..

Ikväll har jag varit och födelsedagsfikat hos fina Malin som fyller sjutton idag! Annars så känns det som att min hjärna redan tagit sommarlov då jag varit ledig i nästan en vecka nu, men det är endast tre veckor kvar innan skolavslutningsveckan nu och det är så skönt!


Sunny sunday

Vädret är så fint här och imorse sprang jag för första gången en mil utomhus! Annars har jag bara sprungit en mil på löpbandet i gymmet men det är sååå mycket roligare att springa ute. Vilken känsla!

Jag och min syster tog tåget till min faster i Sigtuna idag och här har vi ätit middag, ätit årets första kulglass i solen och nu ska vi se film!


Uppsala I love you

Åh vad jag älskar Uppsala! Finns det ens nån finare och mysigare stad? Att vädret är superfint gör det hela ännu bättre. Igår började jag dagen med en springtur i solen och höll på att löka ihjäl men det var väldigt skönt. Sen begav jag och min syster oss till stan och jag shoppade en hel del. Mer än i Stockholm haha, men jag hittar faktiskt mer saker här i Uppsala och det är inte lika mycket folk i affärerna osv. På kvällen var vi ute och åt på en italiensk restaurang tillsammans med några av min systers kompisar!
 
Idag har vi gått på stan igen och suttit i solen vid Fyrisån. Alldeles snart ska vi in till centrum igen och gå på bio. Vi ska se filmen The place beyond the pines med Ryan Gosling. Mmmh ögongodis!

Bilder från Stockholm

Här är lite bilder från Stockhom som tagits med Hannas kamera! Några bilder är från när vi var i Kungsträdgården och det var helt magiskt fint med körsbärsblomning. Vi satte oss ner där ett tag med fräsch dryck från Joe and The Juice.
 

Stockholm

I tisdagskväll så lyfte jag, Hanna, Linn och Olivia från Luleå till Stockholm! Så där har vi spenderat de senaste dagarna. I onsdags var vi i centrum och shoppade hela dagen och såg fina One Direction i Friends Arena på kvällen. De var verkligen helt sjukt bra och hela arenan kokade av skrikande människor!! 
 
Idag har vi också varit inne i stan och shoppat. Vi har också hängt i Kungsträdgården och det var så himla fint. Och vädret har varit helt sjukt bra. 20 grader och sol! Lite bättre än hemma där jag hört att det är typ sex grader och regn just nu.. Annars så är jag just nu i Uppsala hos min syster! Istället för att fara hem så for jag hit och ska vara här till på måndag.
 
Vi har tagit mer foton än så här, men jag laddar upp de sen när jag får tag på dom!

Måndag

Denna måndag känns det som att jag har hunnit med en himla massa! Hade två lektioner fram till elva och sedan väntade fyra timmars hål. Då begav jag mig till gymmet och körde ett bodypump-pass. Vid tre for jag tillbaka till skolan och hade terminsuppspel då vi sjunger en låt/spelar ett instrument inför några lärare som typ ett avslut på det man jobbat med under terminen. Det är så J-Ä-K-L-A skönt att det är gjort!
 
Nu på kvällen har det varit öppet hus på Inpuls med massa pröva-på-pass och jag och Linn körde bodypump och spinning. Är helt slut i kroppen nu så ska bli en tidig kväll. Jag har packat det mesta inför Stockholm imorgon och jag är så taggad! Tänk att det var ett halvår sedan vi bokade biljetter till One Direction och flyg och nu återstår det knappt ett dygn innan vi är där.

Helgen som varit

I lördags umgicks jag med Linn, Hanna och Olivia. Vi planerade vilka affärer och matställen (hehe att äta är en av de sakerna jag mest ser fram emot med resan) vi ville besöka i Stockholm, gjorde supergod tacos till middag, grillade korv ute medan solen gick ner och avrundade sedan kvällen framför en film.
 
I söndags så pluggade jag naturkunskap tillsammans med Felicia på kulturens hus och övningskörde en sväng med pappa! Det är väldigt roligt, speciellt när det bara går bättre och bättre efter varje gång. Om mindre än ett år kanske jag har körkort, helt sjukt.
 

Lördag

Hej! Jag började denna lördag med ett bodypump-pass och har precis fyllt på med lite energi i form av hamburgare. Såå gott!

Idag ska jag till Alvik och umgås med Olivia, Hanna och Linn! Vi ska bland annat planera Stockholmsresan. Vi far alltså på tisdag och det är helt sjukt. Efter ett halvårs väntan är det äntligen dags!


Grillmys

Jag tror aldrig jag har längtat så mycket till helg som den här veckan och nu är helgen äntligen här - lycka! Direkt efter skolan for jag till gymmet, sprang en mil och dansade zumba med Linn. Sedan myste och grillade vi några stycken på udden i några timmar. Längtar så mycket till sommaren som jag hoppas kommer att innehålla många mysiga grillkvällar!
 
Nu ska en frusen jag krypa ner under täcket och se nåt avsnitt av Gossip Girl och bli förstörd över hur het Chuck är. Finner på riktigt inga ord.
 

Långpromenad

Till slut, efter allt för mycket degande, kom jag ut på en promenad i kvällssolen. 1 timme och femton minuters promenad med musik i öronen blev det och det var väldigt skönt. Nu är jag redo och taggad för massa träning!


Valborg

Jag har haft en jätterolig valborg med himla fina och roliga människor. Linn sov över hos mig och idag har vi bara degat i soffan framför filmer. Här ligger jag fortfarande kvar, men funderar på att fara en sväng till gymmet eller gå på en promenad för att bli piggare.
 
Annars så bröt jag mitt mål att 'inte äta godsaker fram till Stockholm 7 maj eftersom jag kände ''fan, Valborg är bara en gång per år''.  Det var väldigt gott med lite godis och andra godsaker och jag har världens sötsug nu, men det är bara en vecka kvar till Stockholmsresan så jag ska bita ihop och klara det här en vecka till. Det klarar jag.

RSS 2.0